Här ser du redan inskickade bidrag.

Vi tar emot bidrag till och med den 31 augusti.

 

Diskutera och kommentera smycken på vår blogg! Länken dit hittar du under varje bild. 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

 

1. Christina Glasell - En handfull sand

Färgen av min sommar:  sandbrun

 

En öppen hand kan rymma någon dl sand. Men ju mer man knyter handen, desto mer av sanden förlorar man. Så är det också med kärleken....

Jag har i detta smyckeset valt att försöka beskriva färgerna som sanden på badstränderna här utanför Halmstad, på Västkusten, består av. Brunt, beige, grått och aprikos är de huvudsakliga nyanserna jag då har valt.

Jag har, med silverpläterad koppartråd, länkat pärlor i dessa färger, till en kedja med berlocker, som löper ut och in genom stora silverfärgade ringar, som jag länkat samman med bärnstenar. På ytterligare en kedja hängde jag berlocker i form av pärlor. Den fäste jag innanför den huvudsakliga kedjan. Detta för att sprida pärlorna mera. Ett armband gjordes på samma sätt, men utan extra kedja. Och till slut gjorde jag ett par örhängen i samma stil.

Alla pärlor kommer från smyckestillbehor.se. Länkarna, bärnstenen och den silverpläterade tråden (0,8mm) hade jag själv. Den gjorde jag också hattpinnarna av. (Vek till yttersta ändan och filade försiktigt på det avklippta skäret) Även låsen har jag format själv, liksom örkrokarna.

   Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

2. Carina Hult - Jordgubben

Färgen av min sommar:  röd

 

Jag har gjort halsbandet "Jordgubben" i min favoritfärg. Det är rött i olika nyanser och symboliserar jordgubbar för mig. Jordgubbar är sommar!
 
Jag har använt smycketråd av nylon, som jag trär pärlor på för hand, med en pärlnål med stort öga. Sedan knyter jag knutar efter de yttersta pärlorna. Jag har också gjort en knut mitt på halsbandet för att det ska hålla ihop. Halsbandet har inget lås utan träs över huvudet. Jag har använt rocaillepärlor, glas- och sötvattenpärlor. Namnpärlan är av nickelfri metall med silveröverdrag och den är beställd från Smyckestillbehor.se.

    Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

3. Carina Hult - Syrenernas tid

Färgen av min sommar:  lila

 

Syrener och Per Gessle är något jag kopplar ihop med sommar! Per Gessle har gjort en låt som heter just "Syrenernas tid". Det finns också en vacker dikt av Hjalmar Gullberg som heter "Kyssande vind" som handlar om kärlek i sommartid! Hela min trädgård är full av olika syrener. Jag har bland annat en häck bestående av cirka 130 syrenbuskar, hängsyren och ungersk syren.
 
Här har jag använt samma teknik som med det röda halsbandet. Pärlorna träs för hand och sedan knyter jag ihop i mitten av halsbandet och längst ned under pärlorna i hängena, gör jag en knut som jag sedan limmar. Jag har också lite lim i mittenknuten.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

4. Carina Hult - Sommarblomster

Färgen av min sommar:  orange

 

Ett helt hav av sommarblommor i olika orange toner gör att man blir glad och harmonisk. Det är sommar! Jag älskar färgen orange i övrigt också, fast många tycker att det är en hemsk och svår färg. Kanske den är lite kontroversiell..
 
Jag har använt samma metod som i de övriga två halsband jag tävlar med - jag trär pärlorna för hand med en pärlnål med stort öga. Sedan knyter jag i mitten och limmar. Jag knyter också under varje pärla längst ned i hängena. Här har jag också ett metallhänge i kopparorange färg, där jag knyter ovanför metallhänget och limmar. Metallhänget, det kopparfärgade, är tillverkat av en gammal sked. Jag har kapat av skaftet på skeden. Sedan har jag slipat in mönster i bladet med en dremel.

 

   Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

5. Maria Glukhova - Solfjäril

Färgen av min sommar:  gul

 

För mig betyder sommar blommor, vind, solsken, honung... Min fjäril är en kombination av vackra honungsgula nyanser som jag associerar dessa saker med. Berlocken är gjord med guldpläterad koppartråd i två tjocklekar, Ice Resin, micropärlor och galvaniserade TOHO seed beads samt memory wire i halsbandsstorlek.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

6. Charlotte Ohlsson - Sommar på landet

Färgen av min sommar:  lila, åt det rosa hållet

 

Jag tänker på hallon, tjärblomstren på landet, mammas körsbär och syréner. Jag har gjort ett halsband, "Sommar på landet", med tillhörande örhängen. Basen är länkade alluminiumringar i grönt, mörkrosa och silver sedan är det snäckskalsplattor i lila o rosa, och små "hallon" av färgad turkos (allt från Smyckestillbehör). Dessutom är där mindre gröna snäckskalsplattor.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

7. Maj Nilsson - Den flygande delfinen

Färgen av min sommar:  blå

 

Färgen jag utgått ifrån är ...blått. Den vackra och lekfulla delfinen hoppar runt i havets vågor, visar verkligen vad livet handlar om....att leva i nuet. Allt utom de små vita pärlorna och låsets cloisonnépärla kommer från smyckestillbehör. Sytt i Brick Stitch på ett sätt som gör den vriden.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

8. Maj Nilsson - Tilde Majdåve

Färgen av min sommar:  rosa

 

En ny liten gullunge i släkten har sett sitt ljus, därför blir färgen i ljuvt rosa. Kedjan glittrar av glädjen som mamman känner, nyckelpigan visar en egen personlighet som börjar sitt liv. En blommande själ. Jag har använt mig av rosenkvarts, genomskinliga löv, nyckelpigor och små kallor som allt kommer från Smyckestillbehör. Mellandelarna har jag gjort av Miyukipärlor 11/0. Låset har jag format av ss-silver. Örhängen i samma stil och med örkrokar av ss-silver som jag format och prytt med Miyukipärlor.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

9. Karin Messini - Lively Sea

Färgen av min sommar:  havsgrön

 

Jag har valt sköna havsfärger  i blandade nyanser av grönt och blått som smälter samman fint med varandra. Färgerna känns uppiggande, samtidigt som de är lugnande, man får lite av allt.
Jag har medvetet valt material som jag också tycker passar in i temat hav. De skimmrande paljettdropparna får symbolisera vattendroppar och havets skimmer, snäckskalen hör från början hemma i havet och bindringarna får liknas vid havets glittrande konturer .
Allt material utom knappar finns att hitta hos Smyckestillbehör. Det är första gången jag använder paljettter i ett smycke, ett bra alternativ om man vill ha "mycket" men inte för tungt, dessutom ger det ett väldigt livfullt intryck.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

10. Christina Glasell - Sommarnatt

Färgen av min sommar:  lila

 

Några stjärnor skymtar blekt
I norr är himlen ljus av soluppgång
Luften är ljum
Doftar starkt
av kaprifol


Halsbandet är knutet i makramé efter egen inspiration.
Färgerna går i lila. Solen speglar sig i horisonten. En spiral i äkta silver ligger under synranden, och cirklar i makramé med glaspärlor i olika lila färger och äkta silverstavar ligger strax ovanför. Små och stora stjärnor syns uppåt utmed halsbandet som avslutas med ett band fullt med småpärlor i nacken. Sommarhimlen är blålila.

Det lila garnet är från smyckestillbehor.se, liksom de pyttesmå seedbeads i blågrönt. Lila facetterade glasrondeller, liksom en del rosa och lila 4mm bicon firepolished.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

11. Anneli Berglund - Högtryck

Färgen av min sommar:  turkos

 

Den här sommaren har det verkligen varit högtryck. Mycket vackert väder, värme, blå himmel och sol. Många dagar vid stranden i det härliga svala havsvattnet och på picknick i det gröna.
Detta armband symboliserar allt detta för mig. Dessutom tycker jag att det är SÅÅ snyggt med dessa färger när man har blivit brun.
Jag har använt mig av seed beads i turkost och grönt och metallpärlor i spirel rope teknik. Jag har sedan fyllt en berlockpärla med krossade seed beads och  Diamond Glaze i  olika lager för att det blåa ska ”flyta” ovanpå det gröna. Allt material kommer från Smyckestillbehör.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

12. Maria Reiborn - Pink Flowers

Färgen av min sommar:  rosa

 

Smycket har jag valt att kalla "Pink Flowers" pga den genomgående tonen olika nyanser av rosa, med små inslag av lila, grönt och beige främst.
Sommar för mig är färgglatt ...med gröna toner på gräs och trädkronor som svajar i den ljumma vinden, olika nyanser av rosa färgtoner såsom luktärtor klättrande uppåt emot en faluröd husvägg, lila nyanser blandat med jordig färgton som betonar rabatten av blommor i jorden nedanför luktärtsklasorna.

Från Smyckestillbehör kommer alla de färgglada skimrande fyrkantiga snäckskalspärlorna, lås, grönt glaslöv invid låset och den sirliga blomman.
Sammanlagt har jag använt mestadels skimrande snäckskalspärlor samt 2x snäckskalshängen blandat med mellandelar av sirliga metallsilverpärlor avslutat med ett glaslövshänge vid låset.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

13. Malin Holmberg

Färgen av min sommar:  grön

 

Färgen som inspirerats är sommarens gröna nyanser. Allt från gräsets ljusa glittrande i solskenet till skogens mörka mossa vari man kan skönja skogens guld – kantarellerna. 
Det är ett halsband med TOHO 11/0 huvudsakligen. Sytt i Peyote och frostade silverlined olivgröna samt gulddelar är tillagda.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

14. Charlotte Ohlsson - Silvergran

Färgen av min sommar:  grön

 

Jag har funnit inspiration främst hos silvergranen. 

Jag har gjort ett armband av silverfärgade bindringar och aluminiumringar i grönt och silver (från Smyckestillbehör), det är flerdubbla ringar ihoplänkade åt alla håll. De gröna ringarna i ytterkanterna är länkade omlott.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

15. Iha Vahlberg Orre - Det stora blå

Färgen av min sommar:  blå

 

Blått var ett självklart val for mig, därför att jag gärna söker mig till havet speciellt under sommarmånaderna. Lycka är för mig att se vattnets skiftningar från det blå mot det gröna. Tittar jag under ytan hittar jag olika färger i beige, mörkgrönt, brunt och ametist som här får symbolisera sanden, snäckorna, pärlorna, växterna och fiskarna.
 
Jag har sytt bandet i Russian spiral, själva trekanten som håller uppe hänget ar sytt i Brick stitch. Cabochonen är infattad i olika nyanser av blått med TOHO 8/0, 11/0 och Magatamas 3 mm, sydd med Peyote stitch och har en baksida i Ultra suede. Jag har gjort en mörkblå bas i Peyote som jag sedan har sytt fast luciteblommor i blått och grönt, snäckor, sotvattenparlor, fiskar, delfiner, TOHO seed beads och Magatamas i free form Peyote. Tråden ar K.O. pärltråd i blått. Sedan är basen fastsydd i bandet och i cabochonen. Avslutningsvis använde jag ett toggle-lås
 
Färger på TOHO magatamas är beige och turkos, TOHO seed beads 11/0 i aqua/capri, opaque turquoise, dark beige, amethyst, frosted olivine, rainbow-frosted green
emerald
. TOHO seed beads 8/0 i blue turquoise och opaque cornflower

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

 

16. Malin Evasdotter Lindström - I min mormors trädgård

Färgen av min sommar:  rosa

 

Jag har valt rosa till det här smycket för en av mina starkaste sommarupplevelser är min mormors rosa rosenbuskar som fullkomligt svämmade över med blommor i olika rosa toner. Så en hyllning till sommaren och min mormor får det här smycket bli och jag har valt att kalla det ”I min mormors trädgård”.

Från Smyckestillbehör kommer de små rosa sötvattenspärlorna, de större (8mm) rosenkvartspärlorna, lampworkpärlorna och rosa jaspis-bumlingarna. Tierracast och Trinity Brass länkar och berlocker finns också med, även de från Smyckestillbehör. 

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

17. Viveqa Norrby - Medelhavet

Färgen av min sommar:  turkos

 

Jag bestamde mej for att gora ett helt set som man kan mixa och matcha hur man vill. For mej finns inget snyggare an silver och turkos mot en solbrand hud, dessutom har smyckena samma vackra farg som det turkosa medelhavet en solig dag nar vattnet ar riktigt klart. Jag har anvant mej av Turkos "Desert Sun" parlor och silver, samt nagra valdigt fina silver parlor med strass som blanker underbart i solen. Korset har jag gjort av silver platerad wire samt parlor.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

18. Sabina Vinter - Sommar!

Färgen av min sommar:  blå

 

Jag har länge velat skapa någonting av blommor, och vad är mer somrigt än blått? Som färgen på himlen och havet, något man ser ganska ofta på sommaren. Diademet har stora ljusblå och mörkblå blommor. Armbandet och ringen har små lila och blå blommor. Utöver detta tillkommer silverpläterad koppartråd och de lite mindre blå pärlorna fungerar som pistiller inuti blommorna. Så nu kan man ha blommor som räcker hela sommaren, och ännu längre, i håret, runt handleden och fingret!

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

19. Christina Glasell - Tistelnektar

Färgen av min sommar:  lila

 

Blåbären är mogna sedan länge
Tistelblommor på manshöga stjälkar
bjuder sin söta nektar
åt törstiga fjärilar och humlor
Skymningen är tidigare,
väntar på höst
Än dröjer solen
och värmen.

Halsbandet är länkat med olika rosa och lila pärlor. Halsbandets lås är likadant som armbandet har. Armbandet är dubbelt med en länk med bl.a. rosa och lila små bikonglaspärlor. Örhängena är helt handgjorda, med öglor på örkrokarna.
I stort sett kommer alla facetterade pärlor från Sm. En del köpte jag in till förra årets tävling. Möjligtvis är de stora rosa något som jag hade tidigare...

 

   Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

20. Christina Glasell - Sommargrönska

Färgen av min sommar:  grön

 

Min sommar är grönskan i skogar och trädgårdar med blommande buskar av alla de slag. Därför har jag gjort ett makraméhalsband och bundit in både blommor och grönt som en påminnelse om sommaren, som kan bära genom hösten och vintern.

De vita blommorna köpte jag hos Smyckestillbehör. De gröna strukturpärlorna, liksom alla facetterade pärlor kommer också från butiken, liksom hampagarnet i blått och grönt.

 

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

21. Maria Reiborn - Min egen syrenberså

Färgen av min sommar:  lila

 

Bidraget kallar jag för "Min egen syrenberså" pga ett bestående sommarminne jag har ifrån min tidiga barndom där syrenbersån vi hade vid vår lilla sommarstuga på landet är ett vackert minne.
Syrenernas färger gick i olika nyanser av lila, rosa och vitt. Tänk... jag kommer inte ihåg så mycket av resten av den trädgården pga min låga ålder då samt att vi tyvärr ej längre har kvar detta sommarställe sedan länge, men denna syrenberså är ett stort och klart minne från förr!

Pärlemor snäckskal i lila och guld, stora lila akrylpärlor,  guldpläterade pärlhattar, motringar och hattpinnarvita lucite blommor, lila träpärlor och svart bomullstråd kommer från Smyckestillbehör.

 

 

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

22. Ann-Sofi Forsman

Färgen av min sommar:  grön

 

Mitt bidrag är ett halsband som glänser & tindrar så som solen ibland låter sina strålar göra mot växterna i morgondaggen. Jag har valt färgen GRÖN då det grönskar så fint om sommaren och det är en harmonisk och lugn färg som jag gärna tar med mig året runt. Just GRÖN finns i så många växter och den växer sig fram på träden från vår till sommar för att sen till hösten avta i sin gröna prakt. Mina ögon är gröna så jag tänkte att detta halsband och mina ögon kan ta igen sig i varandra när jag bär det.  
Jag har använt mig en teknik som kallas Spiralrope och jag har använt mig av mestadels av material från Smyckestillbehör. Jag har använt mig av Fireline som tråd,  äppelgröna seed beads som stomme och och med på samtliga varv finns även små gröna vaxade glaspärlor, På 2/3-delar är det facetterade pärlor som sen övergår i små runda glaspärlor i grönt. Halsbandet är gjort i 2 delar där ena delen utgår från ett klolås och den andra delen från en förlängningskedja. I båda andra ändarna har jag använt mig av sex gröna små blomkallor, hattpinne med kula och små rosa runda vaxade glaspärlor och skapat några blommor som avslutning på båda delarna. Med Fireline har jag sen sytt ihop halsbandet och sen sytt fast sex vita kallor som har seed beads som blomsträng.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

23. Karin Messini - Doften av sommar

Färgen av min sommar:  röd

 
Färger som rött och rosa gör mig pigg och glad, de är också vackra att se på. Mitt smycke handlar om sommarens dofter, ljuvliga dofter från blommor och bär. Favoritblomman är ros och röda vinbär är kanske inte den största smakfavoriten, men för mig det gulligaste och somrigaste lilla bäret.

Material från smyckestillbehör är hampatråd, krackelerade glaspärlor och fossil i rött och rosa. Övrigt material av färgad grön jade, rospärlor av apelsinskal och vaxade glaspärlor.
Det är ett knutet halsband, jag knyter helt fritt för att få den "levande" naturlika känslan.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

24. Malin Evasdotter Lindström - Himlar och hav

Färgen av min sommar:  blå

 
Jag valde färgen blå och kallar smycket för ”Himlar och hav”. Det är agater och färgad kvarts samt berlock från Smyckestillbehör, allt ihopsatt med silvertråd. Låskroken har jag gjort av silvertråd som jag hamrat.

   Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

25. Viveqa Norrby - Red Hot

Färgen av min sommar:  röd

 
Läder smycken ger mej alltid en riktig sommarkänsla, lite surfigt!
Jag har gjort ett set, jag gillar att mixa och matcha, armband och örhangen en dag, halsband och ring nästa dag...
Till halsbandet har jag anvant vackra röda strass rondeller med vågig kant, silverpläterade klämpärlor, 4 mm runda silverpläterade kulor, svart metall strass rondell
samt några röda strass kulor. Har avslutat med ett toggle lås, den här gången i nacken.
Armbandet har jag gjort i samma stil, multi-string och avslutat med en ögla samt pinnen från ett toggle las, örhangena är också gjorda i samma stil.
Sen avslutade jag med att göra en elastisk ring, där har jag anvant mej av 4mm silverpläterade Daisy mellandelar samt två av de vågkantade strass rondellerna och en 6mm Zwarovski bicone i svart.
Samtliga knutar har fått en liten droppe klister på, för att göra smycket mer hållbart.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

26. Viveqa Norrby - Simply Silver

Färgen av min sommar:  silver

 
En av mina absoluta sommarfärger är...silver!
Och dessa silverpläterade strass ringar ar bara så underbara, dom blänker så fantastiskt i solen.
Jag har länkat ihop dom med platina laterade vridna ringlänkar, också ifrån Smyckestillbehör, samt några blommor, som ju alltid känns somrigt.

Sen har jag avslutat med en tunn silverpläterad kedja och ett enkelt lås, förlängnings kedjan har jag avslutat med en turkos Desert Sun pärla.
Som pricken över i har jag använt mej av den tunna kedjan igen och med hattpinnar fäst mer av dom turkosa Desert Sun pärlorna + 4mm silverpläterade runda pärlor som hänger fint i dekolletaget.
Jag tänker mej smyckena som något man använder när man ska på något sommar bröllop eller någon festligare tillställning eftersom det känns ganska elegant.
Örhangena har jag gjort ganska enkla eftersom strass ringarna är så fina i sej själv.
Samtliga produkter (förutom blommorna) kommer ifran Smyckestillbehör.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

27. Viveqa Norrby - Sommar-pasteller

Färgen av min sommar:  rosa

 
Färgen av min sommar ar rosa som syrenerna som blommar lagom till skolavslutningen.
Det känns riktigt somrigt och var borjan på det långa härliga sommarlovet, det var också min mormor's favorit blomma...

Här har jag använt mej av svarta Desert Sun pärlor och platinapläterade filigran kulor samt några vackert pastellfärgade glasparlor som jag köpte på en marknad i Spanien, vilket såklart gör att det känns extra somrigt for mej.
Jag har avslutat med ett toggle lås som jag valt att ha som "centre piece" istället för som i dom flesta fall bak i nacken och dekorerat det med en blomma på halsbandet.
Örhangena har jag format av silverpläterad 0.8mm tråd och lagt till svarta Desert Sun och filigran kulor för att matcha setet, så har jag filat försiktigt i slutänden för att det inte ska vara för vasst.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

28. Ann-Sofi Forsman

Färgen av min sommar:  blå

 
Färgen jag valt är BLÅ till de 4 följande bidragen. När jag tänker sommar så tänker jag också Blå, blå vindar & vatten, blå, blå vindar & hav... Blå, blå & Pripps Blå  =)

 

Halsband. Material: wire, klämpärlor, blå pärlmix, änglakjolar/blommor

 

 

29. Ann-Sofi Forsman

Färgen av min sommar:  blå

Armband. Teknik: Coralling. Material: Fireline, TOHO seedbeads i 5 olika blå nyanser, blå glaschips i 2 olika nyanser, sötvattenpärlor i blått, vaxade glaspärlor i 2 storlekar & 2 nyanser av blått, ljusblå glas biconer, klolås & förlängningskedja.

30. Ann-Sofi Forsman

Färgen av min sommar:  blå

Halsband. Teknik: vanlig trädning & spiralrope. Material: fireline, kedjor, hattpinnar, 2 seedbeads i olika stl & blåfärg, sötvattenspärlor, stenchips, glasbiconer, faceterande glaspärlor, connector, ringar, klolås, pärlhattar.

 

31. Ann-Sofi Forsman

Färgen av min sommar:  blå

Halsband. Teknik: Coralling och vanligt pärlträdning samt sömmnad.  Material: små silverfärgade pärlor, 3 olika nyanser på seedbeads, 2 olika blå nyanser på glaschips, 4 olika byanser på runda glaspärlor (varav en är bicone), wire, fireline, toggellås, tygblomma

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

32. Nellie Eriksson - Havets toner

Färgen av min sommar: havsgrön

Jag älskar havet och badar gärna flera gången om dagen under sommaren. Helst ska vattnet vara riktigt klart och gärna lite svalkande (alltså inte 25 grader). Även i Sverige kan man hitta badställen med lite Hawaii-känsla och det ger mig en rejäl dos av sommarstämning. I detta bidrag har jag använt de underbara fossilpärlorna i turkost och havsgrönt tillsammans med hawaiiblommor i pärlemor som jag har sparat för att använda vid bästa tillfälle, och det blev nu!

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

33. Nellie Eriksson - Rosa bär

Färgen av min sommar: rosa

Röda bär är för mig sommarens godis. Snacka om frosseri! Jordgubbar, hallon, smultron, vinbär mm. I detta bidrag har jag inspirerats av trädgårdens röda bär i kombination till det romantiskt rosa som även det för tankarna till just sommaren. Jag har använt mig av de fina fossila pärlorna med sin vackra melerade färg i olika storlekar. Som kronan på verket en söt ros i polymerlera. Pärlorna är trädda på en mörkt rosa elastisk tråd som är fantastisk. Extremt hållbar och jättelätt att knyta (knuten sitter som berget).

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

 

34. Margareta Lindberg - Kafferep i syrenbersån

Färgen av min sommar: syrenlila

När jag var liten hade man kafferep i syrenbersån när den blommade som mest. Finkopparna och kakorna kom fram. Tanterna tog av sig sina förkläden då för det var lite fest över dessa kaffestunder. Svalorna svischade runt omkring bersån. När det var skolavslutning skulle klassrummet smyckas med blommor och det var Syrener. Lila syrener är för mig en förhoppningsfull början på en fin sommar.
 
Min försök att illustrera syrenbersån består av en syrenklase, uppbyggd på en stomme av sterlingsilver med borrade hål för luciteblommor och diverse kristaller, connectors i form av en större svala och en mindre plus en svalberlock som flyger fritt i en hamrad silvertråd. Översta delen av halssmycket består av dubbelvikt sterlingsilverkedja, varav halva är oxiderad. Låset består av ett trollsländelås.
 
De lila blommorna, de tre fåglarna och låset kommer från Smyckestillbehör.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

35. Monika Palmquist

Färgen av min sommar: blå

För mig börjar sommaren i samband med att den skira ljusblå förgätmigejen börjar blomma i juni (vänstersida),  himlen är härligt ljusblå när solen skiner under sommartiden som och slutar först när vattnet i havet blivt för kallt och mörkt för att bada i då när det blåa  är precis på gränsen till svart. (högersida)

Teknik: Pärlbroderi infattningar med netting samt peyote. Lövrankan är improvisarad  avslutskedjan och sammanfogningen av cabuchonerna är sydd med 2nåls fyrkantsteknik (dubble needle Raw) Hela baksidan av paua snäckorna är insydda för att skydda det något känsliga materialet.

Material jag använt är berg jade turkos cabochonTOHO seedbeads 11/0 inside coulor aqua/capri linedmetallic nebulatransparent rainbow lt saphire, transparent sapphire. Miyuki 15/0 blue zircon.  Metallic blå 4mm firepolish, Ultrasuede - Jazzblue, 1 st cabochon Paua 25x18mm , större och mindre paua cabochoner. Safir blå blommor av tjeckiskt glas i 3 olika storlekar, mörkblå rund fossil 6mm samt 2 st turkosa bergsjade chips till låsknappar och 1st montanablå swarovski rivoli 16mm. Tråd: K.O Pärltråd Blå samt SoNo pärltråd svart till broderiet och Lacy stiff stuff som broderi underlag.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg

36. Sofia Nyberg

Färgen av min sommar: turkos

Jag älskar sommaren! Efter att alla växter och blommor slagit ut på våren, kommer värmen och dagar och nätter som är nästan helt ljusa och härliga!.. Framför allt gillar jag att ligga på stranden en hel dag, eller att vara ute i en båt. Mina badkläder har så länge jag minns varit just turkosa. Jag brukar bada TIDIGT på sommaren, och är ofta den som går sist upp ur vattnet!.. Många förknippar kanske den svenska sommaren med blå himmel och blå sjöar. Men vattnet är ju inte blått… Det är genomskinligt, och det skiftar i turkosblåa toner i havet. Under somrarna stannar jag gärna i Dalarna, för då kan en sommardag vara skönare än att befinna sig vid medelhavet!.. Därför tänker jag på färgen turkos när jag tänker på mina somrar. Härliga hav eller sjöar att bada i eller åka båt på. Strandfynd eller snäckor att plocka… Frisk, ljus, klar luft att andas, och kallt vatten att dricka och svalka sig i massor!

Jag började med att göra den lilla flickan, ”Turi”, i cernitlera som jag sedan bränt i ugnen. Jag har sedan borrat tre små hål i en kapsyl, som jag limmade fast flickan samt sand och bitar av snäckor i med Diamond Glaze. Denna blandade jag med en liten klick blåglittrande akvarellfärg. Det jag gjorde därnäst var att klippa till en passande bit i ett silverglittrigt ark som är en blandning mellan gummi, papper och tyg. På detta sydde jag fast kapsylen och sedan en cirkel med pärlor i ljusbrun, vitt och genomskinligt, som ska symbolisera sandstrand. På resten av armbandet har jag blandat väldigt många olika pärlor i färgskalan. De två genomskinliga hjärtana symboliserar min kärlek till sommaren och vatten. De vita symboliserar alla fina snäckor jag brukade plocka när jag var hos min mormor i Blekinge under min barndoms somrar. Hon bodde precis vid havet!..
Många pärlor har små seed beads på toppen. En hel del av pärlorna är från Smyckestillbehör, och resten hade jag hemma i mina gömmor. 
Som knäppning har jag gjort en hake av turkosa seed beads, som man fäster runt en stor turkos facetterad glaspärla. Till foder på baksidan är en bit lacy´s stiff stuff, som är mjuk och följsam, och döljer stygnen.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

37. Therese Meyner - Purple sensation

Färgen av min sommar: lila

Jag har inte tyckt speciellt mycket om den färgen innan, men i sommar har jag upptäckt hur många vackra lila blommor det finns! Jag jobbar som florist och plötsligt vill jag bara göra buketter i lila nyanser... Namnet kommer från en lila (såklart!) Allium. Halsbandet är trätt på wire och sen tvinnat. Material från Smyckestillbehör är krackelerade glaspärlor, rocailles i två nyanser, låsfästen och togglelås i form av en trollslända.

 Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

38. Helen Aresik

Färgen av min sommar: turkosblå

Jag har gjort ett set i flera delar som går variera på många olika sätt. Jag skickar med lite olika bilder och collage som visar några variationer.
När jag blundar och minns min sommar ser jag för mitt inre havet, himlen och alla de vackra blommorna. Så valet av min sommarfärg är turkosblå.

Jag har länkat på kedja med hattpinnar.
 
Detta material kommer från Smyckestillbehör:

Blåa fossilpärlor, facettslipade glasrondeller, Berg-”jade” pärlor, TOHO seed beads: Trans-Rainbow-Frosted Teal, Trans-Rainbow-Frosted Cobalt

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

39. Joanna Andersson

Färgen av min sommar: grön

Jag valde färgen grön. Minnen från förr när vi plockade blåbär och svamp i skogen på en varm sommardag, när vi sprang barfota i gräset, klättrade i träden. Grön är utan tvekan sommar för mig. =) 
Armbanden är gjord med 3 mässingsstommar  och fimolera samt härliga kristaller i ljus och mörkgrönt. Lite pilligt men kul!

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

40. Åsa Oxenmyr

Färgen av min sommar: grön

Grönt är skönt, för grönt symboliserar sommargrönska för mig.
Öronhängen av memorywire i tre varv, lagom för att lyfta fram den gröna färgen utan att de blir för tunga. För att pärlorna ska stanna kvar har jag satt silverpläterat konformat avslut till memorywire och sedan hängt upp dem med hjälp av gröna aluminiummotringar i örhängesrokar. Många av pärlorna kommer från Smyckestillbehörs pärlmixar, även glaschips och stenchips finns med.

   Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

41. Åsa Oxenmyr

Färgen av min sommar: grön

Grönt är skönt, för grönt symboliserar sommargrönska för mig.

Dessa öronhängen är gjorda av tre ringar i olika storlekar som jag gjort av grön aluminiumwire med silverpläterade runda avslut. På dessa ringar har jag trätt olika former och nyanser av gröna pärlor, från ljusa till mörka. TOHO seed beads, glaskuber samt grön avenurine chips.

 

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

42. Åsa Oxenmyr

Färgen av min sommar: röd

Rött är sött, rött som många av sommarens bär.
Här har jag gjort hallon och smultron av röd fimolera.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

43. Margareta Lindberg - Djupt in i skogen

Färgen av min sommar: grön

Sommaren är också skogen, storskogen, med ett otroligt lugn och alla nyanser av grönt som omsluter en. Från mörkt gröna granar till ljusgröna lövträd när solstrålar kommer in genom lövverket. 
Använt material: porslinsugglor, olivgröna pärlor, Vintage Bronze Wire.

  Diskutera på bloggen

 

Glöm inte att du kan även

följa vår blogg 

 

 

 

 

 

 

TILLBAKA TILL TÄVLINGEN 

TILLBAKA TILL BUTIKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svenska English 

Drift & produktion:
Wikinggruppen

Sitemap
start