Inspirerad av den antika kinesiska konsten Feng Shui som handlar om att balanserar flödet av energi inom och omkring oss själva har vi skapat denna sida för att inspirera till material som inte bara är tilltalande på en fysisk nivå utan också lämnar användarens Chi förbättrad. Låt dig inspireras!

Röd: Det här är en färg som är aktiv och utåtriktad. Den stimulerar mod, styrka, framgång och sexualitet. Det är en färg för dig som vill synas och märkas. I Feng shui betyder alltid den röda färgen rikedom, tur och lyx. Om det används för mycket, kan det dock generera ilska och överstimulering.

Orange: Orange är en färg som stärker och skapar entusiasm och glädje. En färg för förändring, utveckling och expansion. Färgen är mycket social, så har du svårt med alltför mycket social kontakt, ska du använda orange med försiktighet.

Gul: Gult är en livgivande och solig färg som stimulerar våra tankar. Färgen står för klarsynthet, organisation, frihet, och harmoni. En person som klär sig i gult, markerar att hon eller han är öppen för nya kontakter.

Grön: Grönt är naturens och växtlighetens färg. Den har lugnande och rogivande egenskaper och vill du känna dig trygg och omhuldad, ska du omge dig med grönt. Grönt är också en läkande färg som stimulerar hälsan. Grönt har även blivit en symbolfärg för rikedom och välstånd.

Blå: Blått anses inom Feng shui ge en energi av lugn och fred och ger en känsla för avkoppling och läkning. Ljusblå betraktas som färgen av harmoni och mild utveckling medan mörkare blå framkallar Feng shuienergin av djupt lugn, visdom och stillhet.

Lila: Lila och blått påminner om varandra vad gäller energier. Lila är också lugnande och färgen förknippas med intuition och ett medvetet sinne. Människor som älskar lila är ofta konstnärliga, inspirerande och artistiska. Lila är en högtidlig, värdig och andlig färg som ofta används inom kyrkan.

Svart: Svart är en mystiskt och sensuell färg som ger ett stilla och tyst intryck. I vissa kulturer står svart för sorg, i andra för magi. För mycket svart gör att man känner sig sorgsen och dyster, men om du använder svart på rätt sätt i inredning, kan den ge häftiga och oväntade effekter. Den ger en energi av stabilitet, makt och skydd. En nödvändig Jordelementsfärg som betonar andra Feng shuifärger och ger styrka och djup.

Vit: I Feng shui ger vit en skarp, klar, ren och fräsch energi. Vit är färgen på ny början och tydliga avslut. Ren vit färg har inom feng shui en energi av oskuld och nya möjligheter.

Grå: Det här är en dubbeltydig färg som till hälften består av vitt och till hälften av svart. Grått anses vara kompromissernas färg. Se upp med grått om du är en självkritisk person eller om du känner dig ensam. Grått kan förstärka dessa känslor.

Brun: Brunt är en naturlig färg som associeras med ursprung och tradition. I naturen blir det som dör brunt och därför kan färgen få oss att tänka på åldrande och död. En djup brun färg som exempelvis chokladbrun, kaffebrun och mahognybrun representerar elementet Trä och ger en närande Feng shuienergi medan en väldigt ljus brun representerar elementet Jord.