Vi älskar pärlklasar! Den här lilla arbetsbeskrivningen kommer att hjälpa dig med projektet. Vill du skapa ett mer vardagligt halsband, så kan du variera utseendet genom att ta mindre pärlor, välja ljusare nyanser eller byta ut satinbandet mot en enklare halsring, kedja eller läderrem.

Jobbar man med glas, så får halsbandet en skön tyngd. Vill du att det väger mindre, så kan du välja trä- eller akrylpärlor. Alla dessa pärlor ska förvandlas till små hängen, och du kommer att behöva:

  • Pärlor. Vi tog ca 100g blandade vaxpärlor ur vårt stora sortiment av pärlmixar.
  • Hattpinnar, 1st till varje pärla. Här jobbar vi med 8-10mm stora pärlor, och det gick åt ca 100g (ca 100st pärlor = 100st hattpinnar).
  • Större motringar. Vi använder 10mm stora.
  • Satinband. Vi använder oss av ett 25mm brett band för den fina rosettens skull.
  • Tänger. En rundtång, en avbitare och två näbbtänger är alltid ett måste på vårt arbetsbord.

Alla pärlor ska nu förvandlas till små berlocker. Trä pärlan på hattpinnen och böj sedan pinnen åt sidan. När pinnen är böjd som på den första bilden här nedan, blir det lättare att forma en fin ögla. Kapa pinnen och lämna ca 1cm som du nu ska forma till en liten ögla med hjälp av en rundtång.

 

 

När alla hängen är klara, är det dags att samla dem i små klasar. Blanda pärlorna väl, om du använder olika färger och storlekar, och fördela upp dem på motringar. Vi använde oss av 25st ringar med 4st pärlor på varje ring. När klasarna är klara, återstår det bara att trä upp ringarna på bandet:

 

 

Välj en passande längd på bandet och klipp bort det överflödiga. Håll det klippta bandet försiktigt nära ett värmeljus, så att snittet smälter litet av värme, då fransar inte tyget sig.

Modellen går att variera i det oändliga. Tycker du att pärlorna glider runt, så kan du experimentera litet. Gör en knut vid de yttersta ringarna, så håller klasarna sig på plats.

 

 

 

 

Gillar Du beskrivningen?

Låt oss veta vad Du tycker på vår blogg eller Facebook sida!

        

 

TILLBAKA