Flätade smycken är både tuffa, effektfulla och lättillverkade. Experimentera med olika flätor och knutar, variera remmar, snören och kedjor, lägg till några pärlor eller dekorera med strass!

För att skapa vårt smyckesset, valde vi:

 

Fläta ihop remmarna tre och tre till en vanlig fläta. Knyt gärna ihop dem först, så blir det lättare att få till det:

 

 

När flätan var klar i den längden vi ville ha den, sydde vi igenom den för att den inte skulle gå upp. Remmarna kapades direkt ovanpå sömmen. Jobbar du med syntetremmar, så kan du hålla dem försiktigt nära en öppen låga, då smälter de litet och fransar sig inte. Nu gäller det att få in flätan i avslutet. Ha gärna alltid olika avslut hemma, man vet aldrig vilken storlek man kommer att behöva till sitt nästa projekt. Här fäster vi en metalltråd i flätan innan vi drar in den i avslutet. En öglepinne kan också fungera. I våra nybörjartips kan du hitta information om hur man skapar starka, säkra öglor som inte går upp, även om du drar i tråden.

 

 

Konen ska på, sedan gör vi en till säker ögla för att avsluta halsbandet.

 

I det ena avslutet fäster vi ett vackert toggle-lås, i det andra - en bit kedja i passande längd. Givetvis kan du fästa låset så det hamnar bakom nacken, men vi ville att den söta trollsländan skulle synas direkt ovanpå det ena avslutet.

 

Halsbandet är klart!

 

 

Det är enkelt att fixa vackra öronhängen med sådana snören eller till ex. läderremmar. Kapa dem i passande längder, dekorera med ett par pärlor och limma in i ett par avslut som du sedan hänger upp i öronkrokar:
 

 

Remmarna som blev över räckte även till ett armband. Vi tog 6 längder, 3 och 3, började med en dekorativ knut, kapade bort det onödiga och avslutade med ett par bandavslut som man klämmer fast på smycket.

Just dessa remmar håller formen jättebra, men man kan fixera knuten men litet lim på baksidan, om man vill.

 

 

Sugen på en passande ring? Kolla in dessa tuffa halv-ringar! Här använder vi 2mm grova läderremmar.

 

 

Lycka till!

 

Gillar Du beskrivningen?

Låt oss veta vad Du tycker på vår blogg eller Facebook sida!

        

 

TILLBAKA