Detta läckra hjärta fixar du på några minuter med vår arbetsbeskrivning.

"Crushed Heart" är ett lättfixat gör-det-själv projekt med proffsigt resultat.

Detta kommer du att behöva:

 

Börja med att hälla dina chips i ramberlocken. Här jobbar vi med oborrade korallröda chips, men man kan givetvis använda mycket annat. Experimentera med olika stenar, pärlor, sand och glitter och få fram egna effekter.

 

 

Nu ska stenarna förseglas med resin. 

Att tillverka flera sådana hjärtan på en gång kan vara en bra idé eftersom det rekommenreras att man blandar minst en halv-kopp resin åt gången. Tar man mindre, så finns det en risk att man inte får tillräckligt med de två komponenterna för en ordentlig reaktion, och då stelnar inte resinet ordentligt. En halv-kopp som på bilderna nedan räcker till flera hjärtan. Det är hälften av hela resinmängden i doseraren.


Vill du veta mer om hur man jobbar med resin, så får du gärna ta en titt på vår detaljerade resinguide, men det är inte svårt. Tänk på ventilation, använd gärna handskar och blanda de två komponenterna i minst 2 minuter tills du inte längre ser några pärlemorskimrande trådar av de två komponenterna som blandas. Vispa inte, utan rör runt i koppen lugnt och metodiskt, så det blir så litet bubblor som möjligt.

 

 

Färdigblandat resin ska nu försiktigt droppas över stenarna, så de limmas ihop med varandra. Resinets konsistens liknar flytande honung. Det rinner sakta ner mellan stenarna och fyller så småningom hela berlocken. Ha inte bråttom, du har ca en halvtimme på dig innan det börjar bli tjockare. Det är viktigt att inte hälla i för mycket, så resinet inte rinner över kanten.

Lämna hjärtat att torka under någon låda eller skål, så inget damm hamnar i resinet. Lämna en springa, så det inte blir lufttätt. Efter 8-12 timmar har resinet stelnat, och hjärtat kan hängas upp på en kedja för att dra till sig många beundrande blickar.

 

 

Lycka till!

 

 

Gillar Du beskrivningen?

Låt oss veta vad Du tycker på vår blogg eller Facebook sida!

        

 

TILLBAKA